zondag 16 september 2012

Mata Hari deel 2 trouwen

Trouwen 11 Juli 1895

 
 

 
Toen Margaretha bij een oom in Den Haag woonde, las ze een huwelijks advertentie in Het Nieuws van den Dag en besloot ze te reageren. Hoewel de man uit de advertentie, Rudolph MacLeod, bijna twintig jaar ouder was, viel Margaretha voor het feit dat hij militair was. Later zou ze in een interview zeggen:" Mannen, die niet tot het leger behoorden, hebben mij nooit geïnteresseerd. De officier is in mijn ogen een hoger wezen, een held, steeds bereid tot het trotseren van alle gevaren, tot het beleven van alle avonturen. Deze voorliefde zou haar later opbreken tijdens de verhoren met kapitein Bouchardon van de Franse Geheime Dienst, bracht hij juist het feit dat Mata Hari zoveel militaire minnaars had gehad, van even zovele nationaliteiten, in verband met de aanklacht wegens spionage.

 
 
 
Anna Lintjes
 
Sam Wagenaar Biograaf.
Sam Wagenaar Biograaf.
De twee plakboeken.
 
Anna Lintjes, zij was in 1905 bij Mata Hari in dienst gekomen. Ze voelde dat ze aan het einde van haar leven was gekomen in 1931 en ze had zich afgevraagd wat ze met al die brieven en documenten moest doen die aan Mata Hari hadden toebehoord ? Ze had al veel vernietigd, maar deze twee fraai in leer gebonden plakboeken had ze niet kunnen vernietigen. Mata Hari’s plakboeken zijn dankzij Anna Lintjes bewaard gebleven. Zonder Anna Lintjes en Sam Wagenaar, had ik mijn miniaturen niet kunnen maken!!!
 
 
Rudolph MacLeod

De achtendertigjarige, uit een schots geslacht stammende KNIL- Officier Rudolph MacLeod. 
Hier gefotografeerd tijdens een wandelrit ergens in het oude Nederlands Indië.                            

                                                    
 Margaretha met haar bruidsmeisjes.   

 
 
 


Mijn doel voor dit project was het bruidspaar. Ik ben in Bronbeek geweest om te kijken, hoe het uniform er in kleur uit zou zien.
 

 
 

1 opmerking:

Giac zei

Hallo Conny,
Je deed een geweldige job! Ik hou van de instelling. Het ziet er perfect uit en is een geweldige interpretatie van de foto's.
Hugs,
Giac